Jag har arbetat med att göra smycken och vara ute på olika marknader under 10 år

Hantverk

Alla mina smycken är gjorda av mig och jag har gått ett fler tal kurser i silversmide och smyckestillverkning.

Inspirationen hittar jag i historiska smycken och försöker även göra varianter av länkarna där jag blandar in morderna material. Jag gör även smycken på beställning.Jag är ofta ute på olika marknader, först och främst olika medeltidsmarknader men även andra marknader där hantverket ligger i fokus.

Under senare tid har min fru börjat sälja sitt hantverk och då olika arbeten i ull, allt från mattor som är krokade till mössor och vantar som är nålbundna. Vi har en liten gårdsbutik i Rishult i Småland, Klorofyll, där vi förutom vårt hantverk även säljer garn samt honung från vår lilla bigård.

Man kan gå in och gilla Klorofyll för att få uppdateringar kring när vår butik är öppen.

https://www.facebook.com/klorofyll123


Kurser och workshops


Under hösten och vintern 2019 började jag att anordna worksops där man har haft möjlighet att göra sitt eget smycke under en eftermiddag. Jag kommer även att anordna helgkurser där man under två dagar får möjlighet att lära sig att göra egna ringar och designa sitt eget smycke under en helg.


Urval av material


Jag arbetar i olika material men i första hand arbetar jag i silver, men jag arbetar även i brons, koppar och mässing. I vissa av mina länkar arbetar jag även med gummi.

Silvert som jag arbetar i är silver 925 det ska inte förekomma något nikel i detta. Är man väldigt känslig så går det att få mina smycken i silver 935 där man bytt ut en del av kopparn i legeringen mot argentium. Använd formuläret under kontakt för att beställa och ställa frågor.

Kvalitetsförsäkran


Jag står bakom mina smycken och är det så att man har problem med ett smycke som jag har gjort så åtgärdar jag detta. Man kan antingen skicka smycket till mig eller söka upp mig på de olika marknaderna jag är på.